25 februari 2021

Het letterfeest van groep 3

Maandag 18 januari was het dan eindelijk zover!

Thuisonderwijs of niet, de kinderen van groep 3 vierden hun eigen online letterfeest!

Aan het einde van kern 6 van Vielig leren lezen hebben de kinderen alle letters en klanken geleerd, om de dag een letter leren lezen èn schrijven! Wat een prestatie! Dat moest gevierd worden!

Alle kinderen kregen tijdens een ophaalmoment een letterfeestpakket mee naar huis dat gesloten moest blijven tot de morgen van het feest! Natuurlijk waren de kinderen super nieuwsgierig maar dat kon de pret niet drukken. In de google classroom en met de kinderen in de noodopvang mochten we dan eindelijk het pakket openen.

Wat er allemaal in zat? Allereerst een ballon, die natuurlijk opgeblazen moest worden voor   wat feestelijkheid. Een letterklep die we hebben ingekleurd, een vouwblaadje om “16 vierkantjes te vouwen voor de hokjes van een letterbingo. De kinderen hebben zelf de letters en klanken in de hokjes geschreven voor de bingo kon beginnen. Juf grabbelde de letters en klanken uit een mandje. Bij het letterzoekspel hebben de kinderen woorden van de plaatjes op een speciaal antwoordenblad met vakjes geschreven en zo werd ook de zin onderaan het blad gevormd: “ik vier het letterfeest”. Tot slot gingen alle kinderen kinderen met het speciale letterdiploma thuis of op school op de foto! En natuurlijk had iedereen een kleinigheidje verdiend en dat werd snel uitgepakt. In de fruitpauze was er voor iedereen wat lekkers met drinken. We kunnen terugkijken op een geslaagd letterfeest waarvan de kinderen en juf hebben genoten!

En kijk eens naar alle foto’s die gemaakt zijn met onze diploma’s! Dank jullie wel hiervoor!

Juf Thilde, groep 3

Bekijk al ons nieuws