15 februari 2024

Leesalarm

januari 2024

LEESALARM! 

 

“Tingeling, tingeling, tingeling!!!” Daar komt de leesjuf door de school met het LEESALARM! Alle kinderen van alle groepen leggen direct hun spullen waarmee ze bezig zijn neer en pakken hun leesboek. De juffen en meesters stoppen direct hun instructies en pakken ook een leesboek. De kinderen mogen een fijn plekje kiezen om lekker in hun eigen leesboek een kwartier lang te gaan lezen. De hele school is stil en de hele school is aan het lezen..

Eens per maand komt deze onverwachte activiteit. Dit doen we om lezen op school een boost te geven. Dit doen we naast de ‘gewone’ leestijd en andere lesactiviteiten.
Lezen is namelijk een speerpunt dit schooljaar. Hoe vaak horen we wel niet in het nieuws dat jongeren niet van lezen houden?
Wij hebben als missie om van alle kinderen lezers te maken. Je moet maar net het juiste boek zien te vinden wat boeit en aansteekt tot meer lezen. En daar gaan we als leerkrachten bij helpen. Door vaker en meer te lezen, wordt lezen makkelijker en leuker. Dankzij het leesalarm hebben de kinderen en leerkrachten iedere maand weer die extra herinnering om te lezen. 

 

Bekijk al ons nieuws
De Bron is onderdeel van: